Descrizione

Poças ci offre con il suo LBV uno stile di Porto ricco e dolce, pieno di prugne mature e uva sultanina. La sua consistenza è esaltata da una grande acidità. Da gustare subito o da conservare per molti anni a venire.

Dettagli del prodotto

La cantina
Tipo di vino
Oporto
Annata
2013
Alcool
19.4% vol.
Sottozona
Ervedosa do Douro (Cima Corgo), Numão (Douro Superior)
Varietà
Touriga nacional, Touriga franca, Tinta roriz, Tinta barroca, Tinto cão
Origine
Porto

Degustazione

Profumo
Con aromas de grosellas, arándanos, especiados, eucalipto.
Bocca
Dulce a la vez con cuerpo, lleno de fruta. Sedoso, elegante con final largo y persistente.
Temperatura di servizio
Entre 16 y 18ºC.
Consumo
Ahora y hasta 2033 en óptimas condiciones de conservación.
Associazione
Quesos, chocolate, caza.

Vigna e preparazione

Età
Entre 40 y 60 años.
Suolo
Esquistos.
Clima
Continental.
Raccolto
Manual, en cajas de 30 kilos.
Vinificazione
Fermentación controlada con maceraciones prolongadas, interrumpida por la adición de aguardiente vínico.
Invecchiamento
5 años en barricas, hasta el momento de su embotellado. Posteriormente permanece embotellado en bodega hasta su comercialización.
Imbottigliamento
En 2018.

Recensioni degli esperti

The Wine Advocate:

The 2013 Late Bottled Vintage Port is an unfiltered field blend set to be bottled in a month or two after this tasting. It is the final blend and out of cask, in stainless. It will be bottled with a long cork and 116 grams of residual sugar. Bursting with flavor, this is also laced with some mint, herbs and eucalyptus. It finishes with some power, perhaps more than some will expect from an LBV. Unfiltered "traditional" LBVs are another question, though. Structured and chock-full of fruit, this should show well when released.

Wine Enthusiast:

This is a sweet rich style of LBV, full of ripe plum fruits as well as raisins. The luscious texture of the wine is nicely lifted by acidity at the end. This style of Port, with its tannins still there, can be aged further. So either drink it now or wait until 2022.