Descrizione

Le uve con cui si produce questo bianco di Boekenhoutskloof provengono in gran parte da uno dei più antichi vigneti del Sudafrica, piantato nel 1902 su terreni alluvionali con un alto contenuto di argilla e calce. Si tratta di un vino elegante e fresco, caratterizzato da eleganti note speziate. Inoltre, presenta un grande potenziale di invecchiamento grazie al suo lungo anno di invecchiamento in rovere francese.

Dettagli del prodotto

Tipo di vino
White Fermented in Barrels
Annata
2017
Alcool
13.9% vol.
Sottozona
Valle de Franschhoek
Varietà
98% Semillon, 2% Mouscat
Origine
Franschhoek

Recensioni degli esperti

Decanter:

Here, both Blanc (85%) and Gris (12%) components were picked and vinified together from Franschhoek's three oldest Semillon vineyards (planted in 1902, 1936 and 1942). Muscat de Alexandria (3%) comes from the same 1902 vineyard. Perfumed honeysuckle joins subtle citrus, white peach and beeswax, with a savoury edge of lanolin. Made in an oxidative style – the wine is matured for 14 months in 80% French oak barriques and 20% concrete eggs at low temperatures without adding sulphur – the palate focus is all on texture. Complex flavours of white tea and ginger, lemon flesh and lime oil, pear and roasted nuts all lead to a saline-tinged finish. Drinking Window 2020-2030.