Diez Mérito Pedro Ximenez Vieja Solera VORS 50 cl
Descrizione
L'invecchiamento di questo vino ha origine nella solera del Pedro Ximénez Añejo delle antiche Cantine Dïez Hermanos, fondate nel 1876. Dopo la vendemmia, i grappoli vengono messi ad appassire al sole. Con la vinificazione si ottiene un mosto ricco di glucosio, che grazie a oltre 30 anni di invecchiamento con il sistema di criaderas e soleras aumenta ancora di più la densità originale del vino, conferendogli un colore mogano scuro intenso e una consistenza densa.  
Dettagli del prodotto
Degustazione
Vigna e preparazione
Recensioni degli esperti
Completing the line of very old wines there is one sweet wine, the NV Pedro Ximénez Vieja Solera, a VORS produced in the traditional way, with partial fermentation of the Pedro Ximénez grapes that have previously been dried out in the sun and fortified to 16% alcohol. The wine has 440 grams of residual sugar. It has a textbook nose of Pedro Ximénez from Jerez, very fragrant and open, with notes of candied orange, dried apricots, prunes and dark chocolate. The palate is full-bodied and very sweet with lowish acidity. You can have an open bottle and have a sip from time to time, as the bottle will keep - and even improve - once opened.- Luis Gutiérrez.
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