Descrizione

Questo fantastico oloroso viene da una delle soleras più antiche del Marco de Jerez. Fin da quando è stato creato nel 1792, questo vino super è diventato un omaggio a chi ama guardare al futuro attraverso la finestra del passato.

Questa solera ha 106 botti. L'età media è di 30 anni. Medaglia di Platino ai Decanter World Wine Awards 2022

Dettagli del prodotto

La cantina
Tipo di vino
Oloroso VORS
Alcool
20.0% vol.
Sottozona
Jerez Superior.
Varietà
100% Palomino fino.
Origine
Jerez-Xérès-Sherry

Degustazione

Temperatura di servizio
Tra i 12 e i 14 °C.

Vigna e preparazione

Nome del vigneto
Pago Macharnudo.
Descrizione
Vigneti piantati a un'altezza di 70 metri sul livello del mare.
Suolo
Albariza.
Clima
Atlantico con influenze continentali.
Invecchiamento
Invecchiato secondo il tradizionale sistema di criaderas e soleras, tutta la collezione di botti è divisa in 4 criaderas. Con il tempo, l'evaporazione ha fatto sì che il vino si concentrasse di più e diventasse più complesso.

Recensioni degli esperti

Decanter:

A superb bone-dry wine with dazzling scents of nuts, mahogany, cedarwood and orange skin. In the mouth, it's complex with a rich texture with intense notes of cinnamon and walnuts. It all culminates brilliantly with an extremely long and complex finish. Seamless, irresistible drinking. Fantastic!

The Wine Advocate:

The NV Sibarita Oloroso VORS is produced with Palomino grapes, balanced with 2% of Pedro Ximenez, something quite common to polish the edges of very old wines, in a solera created in 1792. It has a dark mahogany color, and the nose shows some toffee notes intermixed with roasted coffee, tar, ash and incense. The palate shows good depth, strong acidity, well compensated by the sweetness, and a slightly bitter finish. It stands apart from other Olorosos, with a unique range of aromas and flavors. 1,500 bottles are filled each year. Drink 2013-2020. - Luis Gutiérrez. 

Suckling:

Very mature with a ton of toffee and roasted-nut aromas, but almost nothing fruity. Powerful and concentrated, but completely dry with some bitterness (think radicchio) that really drives the long, intense finish. Drink now.