El Chano 2 2018
Descrizione
Questo vino viene da vigneti che erano stati abbandonati per più di 20 anni, il che ha permesso al terreno di rimanere incontaminato e pieno di vita. Il risultato è un vino che riflette le caratteristiche di ogni appezzamento, di ogni microclima. Fruttato, leggero e floreale. 
Dettagli del prodotto
Degustazione
Vigna e preparazione
Recensioni degli esperti
The 2018 El Chano feels tighter and a little oakier than the 2016, which impressed me a lot when I first tasted it. This is more concentrated and powerful, a different profile even if it was produced with more or less the same vineyards—where there is a field blend of Mencía, Alicante Bouschet, Prieto Picudo and Palomino—that are in the process of being converted to organic. It fermented with 50% full clusters in oak vats and matured in 500-liter oak barrels and concrete vats for 14 months. This reached 14% and has moderate acidity, a medium to full-bodied palate and some dusty tannins. It needs powerful food. I'd wait one more year. 7,353 bottles and 250 magnums produced. It was bottled in May 2020. - Luis Gutiérrez.
Me dejé influenciar por vuestra opinión y sinceramente, nunca había probado nada igual, no me ha sabido a nada este vino. Sin comentarios
Rojo picota intenso,fruta roja y negra silvestre,acidez media,taninos elegantes y fondo mineral.Ligero,fresco,auténtico y noble.3,75
Excelente vino, buenísimo