El Hato y el Garabato De Buena Jera 2018
Descrizione
De Buena Jera è il vino della cantina, che viene da uno dei vigneti più vecchi della tenuta. È un rosso fresco ed elegante, con un tocco rustico e minerale che riflette le sue origini contadine (il vigneto è stato piantato dal bisnonno dei proprietari delle Cantine più di 100 anni fa)
Dettagli del prodotto

Degustazione
Vigna e preparazione
Recensioni degli esperti
The 2018 De Buena Jera was produced with the field blend of 85% Juan García and the rest Bruñal, Bastardo, Puesta en Cruz, Mandón and Rufete from clay-rich soils. It fermented in plastic bins with full clusters and indigenous yeasts and matured in used 225-liter French oak barrels for 14 months. It has 12.5% alcohol and a pH of 3.5. Somehow, the oak is more evident here than in the two single-vineyard wines that kind of replace it. It's spicy and a bit smoky, framed by the oak, even if the barrels where not younger than the ones used in the 2020s. 555 bottles were filled in February 2020.
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