Jose Gil Vigneti a San Vicente de la Sonsierra 2023
Descrizione
Un rosso fresco e frizzante con note di frutta matura e sentori tostati che lo rendono davvero invitante appena stappato. Il vino perfetto per entrare nell'universo di questo progetto che punta tutto su un lavoro meticoloso in vigna e su una microvinificazione rigorosa. Come curiosità, questo vino finisce di maturare in una costruzione simile a una grotta situata alle pendici del castello di San Vicente de la Sonsierra
Dettagli del prodotto
Degustazione
Vigna e preparazione
Recensioni degli esperti
The village red 2023 Viñedos en San Vicente de la Sonsierra was produced with Tempranillo, Garnacha and Viura grapes from younger and older vines in the village with different altitudes and expositions. It fermented with 25% full clusters in concrete and stainless steel with indigenous yeasts and matured in 500-liter oak barrels and 40% in raw concrete vats for 11 months. It has a moderate 13.6% alcohol, reflecting a slightly less warm and ripe year with better freshness in the wines than 2022. They have included some more plots (some in La Canoca), and it has a little less Garnacha (because of hail). So, it's slightly different. It's more serious and a little more elegant. It's still very young and undeveloped, and the wine is easier to read on the palate, where the tannins are very fine and silky and make it a very serious wine.16,000 bottles produced. It was bottled in September 2024. (Luis Guitérrez)
Annate: 2023 2022 2021
Espectacular
La finura de este vino es espectacular!
Más fresco y fluido que el de la Bastida. Un gran ejemplo de los nuevos aires que corren por La Rioja.
¡Finura máxima!
Potencial de guarda.