Anka 2015
Descrizione
Questo vino rosso di una delle cantine più famose del Cile è fatto seguendo i principi della viticoltura tradizionale. In più, l'uva da cui viene fatto viene da coltivazioni che seguono i principi dell'agricoltura sostenibile. Fatto soprattutto con Cabernet Sauvignon che viene da vigneti ai piedi delle Ande, questo vino ha conquistato sia il pubblico che i critici
Dettagli del prodotto
Degustazione
Vigna e preparazione
Recensioni degli esperti
The 2015 Anka is the second wine here, cropped from a warm vintage that was considered very good for late-ripening varieties such as Carménère or Petit Verdot. The blend is 70% Cabernet Sauvignon, 12% Cabernet Franc, 10% Merlot, 5% Carménère and 4% Petit Verdot. It fermented with indigenous yeasts at low temperature (26 degrees Celsius). Part of the wine matured in used French oak barrels for 16 to 18 months. It's ripe and shows some evolution of the aromas—herbal and spicy, representing the varieties—and it has ripe flavors showing the warm year. There are fine-grained tannins, juicy fruit and ripe fruit-driven notes on the finish. 4,907 bottles produced. It was bottled in late 2017.
Annate: 2016 2015
El 2015 no me gustó para nada, quizás por algún problema en su conservación. Este me ha sorprendido gratamente.
Good wine for me
No se si estaba algo pasadito... Me esperaba algo más. A ver que tal el 2016.