Devaux Cœur de Nature Bio
Descrizione
Le uve Pinot noir usate per fare il Cœur de Nature vengono da vigneti coltivati secondo i principi della viticoltura sostenibile, per lo più nella Côte des Bar. Con questo champagne completamente biologico, la famosa cantina Devaux mostra la sua visione del futuro verso una produzione di alta qualità e rispettosa dell'ambiente. Il carattere del Pinot nero e il 30% di vini di riserva nell'assemblaggio finale danno vita a uno spumante fresco e allo stesso tempo intenso e profondo. Uno stile perfetto per accompagnare ricette a base di capesante, foie gras, formaggi o cioccolato
Dettagli del prodotto

Degustazione
Vigna e preparazione
Recensioni degli esperti
With an almost pink hue in its straw colour, the wine shows its blanc de noirs nature. The nose is wonderfully fruit-driven, showing notes of Red Delicious apple and ripe, yellow stone fruit. These notions are bedded in a sense of creaminess that continues onto the palate. The body is fresh, crisp and slender, yet shows the generosity and roundness of Champagne’s south while fine, smooth bubbles drive the fruit even further forward. A lovely style that is as suited to aperitif as it is to lighter meals.
From Côte des Bar cooperative winery Devaux comes this organic, 100% Pinot Noir Champagne that's fresh and bright, with zippy crunchy crab apple, white blossom, lemon verbena, red cherry and oat biscuit characters. Tasty, frothy mousse fills the mouth and ebbs away into a light bitter finish. 6g/L.
Dried lemon, green apple, walnut and white strawberry here with salted butter, too. Crisp and bright with fine bubbles. Tangy and vibrant finish. From organically grown grapes. Dry. Drink now.