Descrizione

Perrier-Jouët Blanc de Blancs è uno champagne che rende omaggio alla vibrante freschezza dello Chardonnay, sfrenato e floreale ma allo stesso tempo delicato. Il settimo Chef de Cave di Perrier-Jouët, Hervé Deschamps, ha scelto di utilizzare esclusivamente lo Chardonnay per realizzare questa cuvée eccezionale, ispirata allo spirito pionieristico della maison e ai due secoli di esperienza con questa varietà.

Dettagli del prodotto

Tipo di vino
Champagne
Alcool
12.5% vol.
Varietà
100% Chardonnay
Origine
Champagne

Degustazione

Profumo
Al naso, aromi di fiori di campo, sambuco, acacia e caprifoglio si intrecciano a delicate e vibranti note agrumate.
Bocca
Elegante equilibrio tra freschezza minerale e vitalità floreale.
Temperatura di servizio
7-10ºC.
Associazione
Perfetto come aperitivo o con pesce e frutti di mare.

Vigna e preparazione

Descrizione
Chardonnay della Côte des Blancs.
Vinificazione
A un blend di Chardonnay selezionati dai migliori terroir della regione, Hervé Deschamps aggiunge un tocco di vini di riserva (fino al 15%) e applica un dosaggio leggero di 8 g/l, ottenendo un vino che danza con freschezza, leggerezza e vitalità.

Recensioni degli esperti

Gilbert & Gaillard:

The latest release of Perrier-Joët's NV Brut Blanc de Blancs is charming and expressive, bursting from the glass with aromas of crisp yellow orchard fruit, pear, white flowers and subtle hints of buttered toast. Medium to full-bodied, elegant and fine-boned, its pretty core of fruit is girdled by succulent acids, concluding with a delicately chalky finish

The Wine Advocate:

Some exotic candied apple, lemon and papaya aromas here, with a faint toasty and gently reductive nose, too. The palate has a smooth, sorbet-like ball of creamy lemon and nectarine fruit flavor. Bright and appealing. Extremely fresh. Drink now.

James Suckling:

Hervé is, with reason, very proud of the two monovarietal Chardonnays that he has introduced to Perrier Jouët, one at each end of his career. Now in its third tirage, with 2015 the latest base year, the Blanc de Blancs fits effortlessly into the range; flowers, patisserie and gentle spice all standing out to betray pedigree of provenance, with both Avize and Cramant significant in their contribution. From the luminescent sheen all the way to the eloquent finish, a great distance has been travelled, all of it pleasurable.