Mas de Mancuso Garnacha 2021
Descrizione
Una scoperta importante a Cariñena. Dal 2015, Mas de Mancuso ci regala un Garnacha aragonese raffinato, rustico e fresco. Piccola produzione e lavorazione artigianale a cura di Jorge e Jesús Navascués, enologi aragonesi che hanno deciso di stupirci piacevolmente con questo progetto che punta alla purezza varietale ad Almonacid de la Sierra
Dettagli del prodotto
Degustazione
Vigna e preparazione
Recensioni degli esperti
The single-vineyard 2021 Mas de Mancuso Garnacha comes from a north-facing 1.5-hectare vineyard on slate soils at 700 meters in altitude in a shady place, because of the mountains opposite it. It fermented with 100% full clusters and matured in 500-liter oak barrels for 18 months. The year had perfect ripeness, and the wine has 14% alcohol but kept amazing freshness and acidity, coming through as balanced, sapid and elegant. It's floral and perfumed, with lots of aromatic herbs (thyme, rosemary, lavender), very spicy, with notes of nutmeg and black pepper, and a touch of earth. 4,000 bottles produced. It was bottled in June 2024.
A bright, vibrant garnacha that highlights drinkability and fluidity. That said, the tannins are convincingly firm. Fresh and long. Nothing heavy here. Drink now or hold.
Annate: 2021 2020 2018 2017
Extraordinario y mejorando añada tras añada. No menos de 3,75 .Pedazo de garnacha aragonesa.( ver nota añada 2018 y resto de añadas)
Questa annata non è ancora stata recensita. Utilizza la navigazione qui sotto per vedere le recensioni delle annate precedenti.