Visol Brut Nature Gran Reserva 2018
Descrizione
Josep Mestres Manobens stesso ha detto nel 1945 che questo era il primo cava della storia senza zucchero aggiunto dopo la sboccatura, il che rende Mestres Visol uno spumante davvero innovativo. Dopo un invecchiamento di oltre 5 anni in pupitres , offre una ricchezza aromatica e una maturità che ci danno un sacco di possibilità a tavola.
Dettagli del prodotto
Degustazione
Vigna e preparazione
Recensioni degli esperti
The 2018 Visol Gran Reserva Brut Nature was produced with the three grapes, Xarel.lo, Macabeo and Parellada, fermented in oak barrels, where the base wine was kept for six months and put to referment in bottle, where it was kept with the lees for 60 months under a cork stopper. It has a darker, slightly brown color and a characterful nose, nutty, yeasty and spicy. The palate is velvety through abundant, small bubbles that make it more pungent and fresher. It's clean, precise and balanced, elegant, pretty much in the house style. 27,192 bottles produced. It was disgorged in October 2024.
Annate: 2018 2017 2016 2015
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