Descrizione

Un vino fresco e profumato, fatto nella cantina Can Leandro con uve Merseguera, Malvasía e Tortosí. È un vino molto versatile. Si può gustare sia con la pasta o il riso che con pesce e frutti di mare

Dettagli del prodotto

La cantina
Tipo di vino
Bianco
Annata
2023
Alcool
12.5% vol.
Varietà
80% Merseguera, 10% Malvasía, 10% Tortosí
Origine
Valencia

Degustazione

Temperatura di servizio
Si consiglia di servire a una temperatura compresa tra 14 e 16 °C.

Vigna e preparazione

Raccolto
Vendemmia selezionata in cassette da 18 kg.
Vinificazione
Macerazione a freddo con le bucce per 3 ore. Fermentazione alcolica per 33 giorni in depositi di acciaio inox.
Invecchiamento
Affinamento in depositi di acciaio inox con feccia fine.
Imbottigliamento
Febbraio 2024.

Recensioni degli esperti

Tim Atkin:

An unusual blend of Merseguera, Malvasía and Tortonosi, this is a wine with lots of personality. It is citrussy with notes of orange and lemongrass while the palate is mineral, displaying an almost volcanic-like quality. Defined and flinty, there is a great pithy, saline finish. A racy and complex wine. 2024 - 2027

The Wine Advocate:

The young unoaked white 2023 La Vella was produced with 80% Merseguera and the rest Malvasía and Tortosí. It has an austere nose, with some herbal notes and hints of diesel, and a light to medium-bodied palate, clean, fresh and focused, with a chalky feeling. It has 12.5% alcohol, a pH of 3.3 and notable acidity, 6.8 grams. It's more serious and austere, more mineral. 15,000 bottles produced. It was bottled in March 2024. (Luis Gutiérrez)