Pilar del Cerro 2022
Descrizione
Nella continua ricerca della massima purezza dei vini delle Cantine aragonesi, gli enologi hanno studiato metodi di affinamento che non coprissero la diversità del paesaggio. Dopo tanti test nel corso degli anni con diversi materiali, hanno scoperto che le uova di gres erano il materiale migliore per far risaltare il profilo più minerale e autentico di questo terreno così unico. È un rosso etereo, rinfrescante e vivace.
Dettagli del prodotto
Degustazione
rotondo e vivace, con un finale eterno e rinfrescante.
Vigna e preparazione
Recensioni degli esperti
There's a new single-vineyard Garnacha. The 2022 Pilar del Cerro is from a vineyard on granite and limestone soils called La Muela. It fermented in open-top oak vats with one daily punch-down and matured in ceramic egg for 12 months. It has a ripe, slightly decadent nose of decayed violets, berries and wild herbs, very showy, a little intoxicating. It has 14.3% alcohol, a pH of 3.25 with six grams of acidity and abundant, slightly dusty tannins that gave it an earthy, slightly rustic twist. It needs to polish the palate a bit. 800 bottles were filled in May 2024.
Precise and minerally nose of raspberries, crushed strawberries, hibiscus and wet stones. Structured and tight on the palate, with taut, firm tannins and a long, minerally finish. Drink or hold. - Zekun Shuai, Senior Editor.
Espectacular garnacha con mucha profundidad y la vez mucha frescura.